12 Kasım tatbikatı nedir? 12 Kasım’da ne tatbikatı yapılacak? 12 Kasım tatbikatı nasıl yapılacak?
  • Trabzon Time
  • Gündem
  • 12 Kasım tatbikatı nedir? 12 Kasım’da ne tatbikatı yapılacak? 12 Kasım tatbikatı nasıl yapılacak?
189 okunma

12 Kasım tatbikatı nedir? 12 Kasım’da ne tatbikatı yapılacak? 12 Kasım tatbikatı nasıl yapılacak?

ABONE OL
2 Kasım 2022 12:32
12 Kasım tatbikatı nedir? 12 Kasım’da ne tatbikatı yapılacak? 12 Kasım tatbikatı nasıl yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Dinlemek için tıklayınız

12 Kasım tatbikatı nedir? sorusu gündemde. Herhangi bir doğal afet esnasında nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek için tatbikatlar aralıklarla düzenlenir. Geçtiğimiz günlerde Süleyman Soylu tarafından Kasım ayında Düzce depreminin 23. yıl dönümünde ve depremin gerçekleştiği saatte ülkece tatbikat yapılacağını duyurulmuştu. Arama motorlarında ise 12 Kasım tatbikatı nasıl yapılacak? sorusu aratılıyor. Peki, 12 Kasım tatbikatı nedir? 12 Kasım’da ne tatbikatı yapılacak? 12 Kasım tatbikatı nasıl yapılacak? İşte merak edilenler…

12 KASIM TATBİKATI NEDİR?

Süleyman Soylu İletişim Başkanlığı ile AFAD tarafından ortaklaşa düzenlenen “Afet İletişim Çalıştayı”nda konuştu. Afet anlarında ve sonrasında yapılacak çalışmalar için bilgilendirmeler yapan Soylu, 12 Kasım’da Düzce depreminin 23. yıl dönümünde ve depremin gerçekleştiği saatte ülkece tatbikat yapılacağını duyurdu.

Soylu, ülkece yapılacak tatbikat konusunda “Düzce depreminin yıl dönümünde 18.57’de ülkece tatbikat yapacağız. Radyolar tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye’ye aynı anda mesaj gelecek.” dedi.

Süleyman Soylu, 1999 yılında Düzce depreminin yaşandığı, 12 Kasım günü, saat 18.57’de ülke genelinde deprem tatbikatı yapılacağını belirterek şöyle devam etti:

“Geçen yıl tüm okul ve üniversitelerde tatbikat yaptık. Bu yıl gene yapacağız ama 12 Kasım, saat 18.57’de bir tatbikatımız var, ‘Çök, kapan ve tutun’. Çok basit bir tatbikat. Bir deprem olduğu zaman birinci yapmamız gereken hareket, çökeceğiz bir sandalyenin ya da bir masanın yanına. Başımızı kapatıp depremin geçmesini bekleyeceğiz. Birinci hayat kurtaran harekettir. Bunun tatbikatını saat 18.57’de yapacağız. Radyolar, televizyonlar tatbikat anonsu geçecekler aynı anda. Otomatik olarak geçecek. Düğmeye basılacak ve sisteme otomatik atılacak tatbikat anonsu. HAY Sistemi üzerinden birkaç dakika tüm Türkiye’ye aynı anda mesaj gelmiş olacak.”

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Muhabere Sistemi (GAMUS) ile ilgili de konuşan İçişleri Bakanı Soylu, polis ve jandarma telsizlerinin aynı hat üzerinden iletişim kurmasını sağlayan sistemi savunma sanayine devrettiklerini aktardı. Soylu, “Hem kırsalda hem de şehirlerde bu iki telsizi, bir afet anında Türkiye’ye bir nükleer saldırı anında ve savaş anında birbiriyle konuşturabilecek alt yapıyı oluşturduk.” bilgisini verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP